Affilliate Marketing

Affilliate Marketing

Μάρκετινγκ συνεργατών ή affilliate marketing είναι η μέθοδος προώθησης επιχειρήσεων με διαδικτυακή παρουσία όπου ο συνεργάτης (Αffilliate) αμείβεται για ολοκληρωμένες εμπορικές συναλλαγές. Το είδος της συναλλαγής καθορίζεται από τον διαφημιζόμενο επιχειρηματία μπορεί να είναι πώληση προϊόντος, εγγραφή συνδρομητή ή άλλης μορφής ηλεκτρονική υπηρεσία. Η αμοιβή του συνεργάτη είναι καθορισμένη από τον επιχειρηματία είτε ως ποσοστό στην αξία της πώλησης ή συγκεκριμένο ποσό για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, και όχι απλώς για την τοποθέτηση της διαφήμισης σε μια ιστοσελίδα.

Η ιδέα του affilliate marketing

Η ιδέα του μάρκετινγκ συνεργατών είναι ότι η διαφημιζόμενη επιχείρηση αμείβει τους συνεργάτες για ολοκληρωμένες συναλλαγές όπως αυτές έχουν οριστεί από των διαφημιζόμενο. Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία που επιτρέπει την καταγραφή του επισκέπτη από την ιστοσελίδα του συνεργάτη στην διαφημιζόμενη επιχείρηση μέχρι και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το μάρκετινγκ συνεργατών στοχεύει στην αύξηση των συναλλαγών στην ιστοσελίδα του επιχειρηματία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος αύξησης των επισκεπτών, καθώς η συνεργάτες θα αμειφθούν μόνο για ολοκληρωμένες συναλλαγές. Η επιχειρήσεις βεβαίως έχουν όφελος και από την αύξηση των επισκεπτών καθώς αποτελεί δωρεάν διαφήμιση. Για τον συνεργάτη όμως είναι σημαντικό να προωθήσει επιχειρήσεις σχετικές με τον αντικείμενο των ιστοσελίδων για να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συναλλαγών, για τις οποίες θα αμειφθεί.

Τα Πλεονεκτήματα του marketing συνεργατών

• Χαμηλό διαφημιστικό κόστος.

Το κόστος της διαφήμισης καθορίζετε από τον αριθμό των πωλήσεων που πραγματοποιούνται και το ύψος της προμήθειας καθορίζεται από τον επιχειρηματία
Μεγαλύτερο διαφημιστικό εύρος από άλλους παραδοσιακούς τρόπους διαδικτυακής διαφήμισης και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Το πρόγραμμα συνεργατών λειτουργεί ως ανοιχτή πρόσκληση σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, που ενδιαφέρονται για την πώληση διαφημιστικού χώρου και θα προωθήσουν την επιχείρηση σας.

• Αποτελεσματικότητα

Πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων έχουν μεγάλη εμπειρία και γνώση στην διαδικτυακή διαφήμιση και μπορούν να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα.

• Link Building

Επιπλέον με την τεχνολογία των DirectLinks που προσφέρεται αποκτάτε συνδέσμους (links) από τρίτες ιστοσελίδες προς την δική σας που έχουν αξία για τις μηχανές αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα εκτός από το άμεσο όφελος της διαφημιστικής καμπάνιας, το πρόγραμμα συνεργατών συνεισφέρει και στο Search Engine Optimisation (SEO). Γεγονός που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα των δικών σας ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing, AskJeeves)

Οι Anasazi WebArt συναργαζόμενοι, με τα μεγαλύτερα affilliate networks στην Ελλάδα, μπορουν να σας καθοδηγήσουν, να σας κατευθύνουν, ή ακόμη και να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την δική σας διαφημιστική καμπάνια

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.