Web Marketing

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:30

Οι 8 κορυφαίες τάσεις SEO του 2018 για τα αποτελέσματα της Google

Γράφτηκε από την
(3 ψήφοι)
Οι 8 κορυφαίες τάσεις SEO του 2018 για τα αποτελέσματα της Google - 3.7 out of 5 based on 3 votes

Είτε θέλετε να αφησετε πίσω το 2017 και να ξεκινήσετε εκ νέου είτε θέλετε να βασιστείτε στην επιτυχία των SEO καμπανιών που δημιουργήσατε το 2018, καλό ειναι να γνωρίζετε τις SEO τάσεις που επικρατούν για την νεα χρονιά:

1. Πρώτα τα κινητά

Τα κινητα τηλέφωνα κυριαρχούν πλέον στο τοπίο και όλο και περισσότερη περιήγηση στο Web γινμεται από κινητές συσκευές. Στην πραγματικότητα, το ποσό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο είναι πολύ υψηλότερο από τον αριθμό που χρησιμοποιεί έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή.

Δεν είναι πλέον προαιρετικό να έχετε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά. Τώρα πλέον απαιτείται και αναμένεται από τις μηχανές αναζήτησης και φυσικα τους χρήστες οι οποίοι απλά θα αγνοησουν τον ιστότοπό σας αν δεν ειναι φιλικός στις συσκευές νεας τεχνολογίας (mobile και tablets)

Στην πραγματικότητα, η φιλικότητα προς τα κινητό είναι πλέον και ένας βασικός- ο βασικότερος ίσως- παράγοντας κατάταξης στις αναζητήσεις.

Αν η ιστοσελίδα σας δεν ειναι φιλική προς τα κινητά, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας

2. Αυξημένες δυνατότητες σελίδας αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης

Ο στόχος οποιουδήποτε επαγγελματία seo ειναι να επιτυχει και να διατηρήσει εναν μεγαλο όγκο κίνησης στην ιστοσελίδα που υποστηρίζει. Στην ιδανική περίπτωση αυτό θα ήταν αποτέλεσμα μιας υψηλής καταταξης στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, με τις τελευταίες αλλαγες η επιτευξη κορυφαίων θεσεων δεν ειναι πλέον αρκετή για να αποδώσει το traffic που επιθυμείτε.

Τώρα, πλέον όταν κοιτάζετε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, θα δείτε ότι ειναι γεμάτη με εικόνες, βίντεο, συνδέσμους, αναφορές κοινωνικών μέσων, καταχωρήσεις άρθρων, διάφορα widgets και διαφημίσεις. Και ειναι πλέον το εύκολο ακομα και για τα κορυφαια αποτελέσματα να χαθούν αναμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σελίδας.

Ενώ η λέξη-κλειδί και η βελτιστοποίηση των φράσεων-κλειδιών εξακολουθούν να είναι σημαντικές, τώρα έχετε και άλλα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι δημοφιλείς λειτουργίες της σελίδας αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης περιλαμβάνουν το AdWords, το μπλοκ ειδήσεων, τα χαρακτηρισμένα αποσπάσματα, τις τοπικές παραμέτρους, κριτικές, tweets, βίντεο, πακέτα εικόνων, αποτελέσματα αγορών και συνδέσμους ιστότοπων.

Πώς μπορείτε να ταξινομήσετε και να παρακολουθήσετε τις βαθμολογίες σας για όλα αυτά; Υπάρχουν εργαλεία όπως το Rank Tracker που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την κατάταξή σας και να σας παρουσιάζει πιθανές λέξεις-κλειδιά που συγκρατούν πιθανή επισκεψιμότητα.

3. Προσεκτική δομή των rich snippets

Υπάρχουν δομημενα δεδομένα και απλά δεδομένα στα αποτελέσματα των μηχανων αναζήτησης. Και τα δύο περιλαμβάνουν έναν τίτλο με δυνατότητα κλικ, μια διεύθυνση URL και μια μετα-περιγραφή. Η χρήση δομημένων δεδομένων που ενσωματώνονται στις πληροφορίες των οργανικών αποτελεσμάτων, χρησιμεύει στο να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στου χρήστες ώστε να βρουν πιο εύκολα αυτό που αναζητούν. Πολλά από αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται με την χρήση των “Rich Snippets”.

Στο παρακάτω παραδειγμα βλέπουμε δυο αποτελέσματα για την ίδια συνταγή το δευτερο με απλά δεδομένα και πρώτο με δομημένα δεδομένα για να καταλάβετε και την διαφορα:

rich snippets example

Ωστόσο, ειναι πολύ σημαντικό το πώς θα διαμορφωθει η δομή των δεδομένων σας, ωστε να εχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης

Ενώ η διαφορά μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης με τα κατάλληλα διαμορφωμένα rich snippets λαμβάνουν περισσότερα κλικ και έχουν υψηλότερο ρυθμό κλικ, γεγονός που με τη σειρά τους αυξάνει τις πιθανές πωλήσεις.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για τη δομή των rich snippets σας, μπορείτε να δείτε το Schema.org το οποίο περιλαμβάνει έναν οδηγό δομής δεδομένων βήμα προς βήμα.

4. Ταχύτητα σελίδας

Στη σημερινή ταχέως αναπτυσσόμενη κοινωνία, οι άνθρωποι θέλουν αμέσως τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών.

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να κάνετε κλικ σε έναν ιστότοπο που φαίνεται να απαντά ακριβώς στην ερώτησή σας, μόνο που πρέπει να περιμένετε να φορτώσει η σελίδα. Αν η σελίδα δεν φορτώσει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο ειναι να εγκαταλείψετε τη σελίδα και να βρεθειτε σε έναν άλλο ιστότοπο ο οποίος μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αργές ιστοσελίδες. Αν η σελίδα σας είναι αργή, η επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας θα υποφέρει. Η ταχύτητα της σελίδας είναι μια λειτουργία που απαιτούν οι χρήστες από όλους τους ιστότοπους.

Εάν αναρωτιέστε πόσο γρήγορα είναι το "αρκετά γρήγορα", η Google αναφερει: 3 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Για να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε το PageSpeed insights ​​της Google.

Η ταχύτητα υπήρξε κρίσιμη συνιστώσα για χρόνια, αλλά το 2018, θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση.

Αποκτήστε μια δωρεάν seo αναλυση για τον ιστότοπό σας

5. Αυξημένη συνάφεια αναζητησης και σελίδας

Η Google συνεχίζει την προσπάθειά της να παρέχει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης στους χτηστες του web . Εκτός από την προσφορά ιστότοπων που είναι ασφαλείς στους χρηστες της, η Google αναζητά ιστότοπους που ταιριάζουν καλύτερα με την πρόθεση αναζήτησης του χρήστη - ακόμα και αν αυτό διαφέρει λίγο από το πραγματικό ερώτημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης θα αξιολογήσουν τη συνάφεια του περιεχομένου στον ιστότοπό σας. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Google αξιολογεί τη συνάφεια του περιεχομένου ενός ιστότοπου είναι η Latent Semantic Indexing (Λανθάνουσα σημασιολογική ευρετηρίαση). Μέσω του Latent Semantic Indexing, η Google μπορεί να συγκεντρώσει περιεχόμενο από δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και να σαρώσει το περιεχόμενο για συναφείς όρους και λέξεις.

Η Latent Semantic Indexing επιτρέπει επίσης στην Google να καθορίσει εάν το περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο είναι "ολοκληρωμένο" και ρέει καλά.

Η Google έχει επίσης τη δυνατότητα να αναλύει τις σελίδες κορυφαίας κατάταξης, καθώς εντοπίζει ομοιότητες και κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Πώς μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας σχετικό και ολοκληρωμένο κατά τη διάρκεια του 2018; Μπορείτε να ξεκινήσετε με την έρευνα του περιεχομένου των κορυφαίων ιστότοπων στον κλάδο σας και να αναζητήσετε κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να διαρκέσει πολύ, ειδικά αν ψάχνετε για συγκεκριμένους όρους ή λέξεις. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα δωρεάν τεστ που διατίθενται από διαφορες πλατφόρμες ελεγχου ιστοτόπων.

6. Η φωνητική αναζήτηση είναι πιο πραγματική από ποτέ

Όπως και το 2017, η αναζήτηση φωνής θα συνεχίσει να παίρνει τα πανω της. Πολλοί χρηστες προτιμούν την ευκολία της ομιλίας ​​από την πληκτρολόγηση. Δεν είναι μόνο ταχύτερη, αλλά τα ερωτήματα μπορούν επίσης να είναι πιο λεπτομερή. Βέβαια, η φωνητική αναζήτηση, δεν υποστηρίζει ακόμη τα ελληνικά, εν τούτοις αν θέλετε να εχετε μια καταταξη και με αυτην θα πρεπει να περασετε στον ιστοτοπό σας, λέξεις, φρασεις και όρους κλειδια στην αγγλική

7. Η άνοδος των "Linkless" Backlinks

Τα backlinks υπήρξαν το ψωμί και το βούτυρο του SEO για πολλά χρόνια. Όμως με την υπερβολική χρηση που γινόταν όν, οι εξωτερικοί υπερσύνδεσμοι ειχαν καταστρατηγηθει με αποτέλεσμα η Google να καταλήξει στον αλγόριθμο Penguin το 2012.

Από τότε, έχει γίνει καλύτερη (και πιο ηθική) η πρακτική των δικτυακών τόπων να προσπαθούν να πάρουν συνδέσμους από πιο αξιόπιστες, εξωτερικές πηγές.

Ενώ τα links από σοβαρες εξωτερικές πηγές έδωσαν στους ιστότοπους κάποια αποτελέσματα, η περαιτέρω εκλέπτυνση των ρομπότ αναζήτησης της Google απομακρύνει αργά αλλα σταθερα την πολυπόθητη δύναμη των επανασυνδέσεων.

Δεν παίζει πλέον ρόλο η προέλευση των σύνδέσμων σας.

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν τώρα τη δυνατότητα να συσχετίζουν τις μάρκες, τα ιδρύματα, τους οργανισμούς και τους ανθρώπους χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους. Ενώ οι συνδέσεις θα συνεχίσουν να έχουν κάποιο βάρος, το υπόλοιπο περιεχόμενο γύρω από το υπερσυνδεδεμένο κείμενο θα είναι επίσης πολύ σημαντικό.

8. Προσωποποιημένα αποτελέσματα

Εκτός από τους παραδοσιακούς παράγοντες κατάταξης αναζήτησης, όπως η ταχύτητα σελίδας ή η σχετικότητα περιεχομένου οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν επίσης πληροφορίες σχετικές με το χρήστη, όπως ειναι τα ενδιαφέροντα του, το ιστορικό περιήγησης και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, για να παρέχουν μια εξατομικευμένη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Google, χρησιμοποιει εξατομικευμένα SERP εδω και κάμποσα χρόνια και αυτό τεινει να αυξάνεται συνεχώς

Ο στόχος του SEOer να φτάσει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης γίνεται πλέον ακομα πιο δύσκολος. Οι σελίδες που καταφέρνουν να κυριαρχούν στην αναζήτηση δεν θα έχουν μόνο περισσότερη αρχική επισκεψιμότητα, αλλά όταν κάποιος χρήστης κάνει κλικ στη σελίδα του, η σελίδα της επιχείρησης θα εμφανιστεί στη συνέχεια σε μελλοντικές αναζητήσεις του ιδίου χρήστη.

Αυτό θα σας δώσει μια μεγαλύτερη ευκαιρία να κυριαρχήσετε τα SERP του συγκεκριμένου χρήστη στο μέλλον.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει καποιος για να βρεθει στην κορυφή του εξατομικευμένου SERP ενός χρήστη εκτός από το να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα κίνησης είναι ακριβή και να ελέγξει τις ταξινομήσεις της σελίδας του σε ιδιωτική ή ανώνυμη λειτουργία για να εχει αμερόληπτα αποτελέσματα.

Βελτιστοποιήστε τις στρατηγικές σας για το 2018

Το SEO είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία. Το 2018, η Google θα συνεχίσει να βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη του ιστού διασταυρωνοντας την σχετικότητα του περιεχομένου μιας σελίδας, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα αποτελέσματα, απαιτώντας ταχύτερες ταχύτητες, περιλαμβάνοντας πρόσθετες λειτουργίες στις σελίδες αποτελεσμάτων. Θα θέλει επίσης να εξασφαλίσει ότι οι ιστότοποι είναι φιλικοί προς τις mobile συσκευές.

Αν δεν εχετε ήδη κάποιον εξειδικευμένο seo manager για την σελίδα σας, μάλλον ήρθε η ώρα που θα πρεπει να σκεφτείτε σοβαρα να απευθυνθείτε σε καποιον επαγγελματία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα ΕΔΩ

Διαβάστηκε 6351 φορές
Ζωή

Η Ζωή, είναι web designer και seo expert. Facebook maniac, gamer, workaholic, αλλά κι εραστής της φύσης (γι αυτό άλλωστε επέλεξε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να ζήσει σε καποιο ορεινό βοιωτικό χωριό). Όταν δεν βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, θα την βρείτε να σκαλίζει ζαρζαβατικά, να φροντίζει τα παπούδια του χωριού, να διαβάζει, ή απλά να περιδιαβαίνει στα μονοπάτια, απολαμβάνοντας την φύση του βουνού.

3657 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Купить аттестат за 11
    Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 03:17 δημοσιεύθηκε από Купить аттестат за 11

    http://efsol-it.blogspot.com/2014/05/1-83.html
    http://daosait.blogspot.com/2013/06/blog-post_5.html
    http://napyaterky.blogspot.com/2013/01/toc-o.html
    http://balaklavskiy-16.ru/post/1417/#p1417
    http://bfintech.blogspot.com/2015/11/Buhgalterskij-balans-forma1-aktiv-passiv.html

    Купить аттестат за 11 – это существенный инструмент вашего перспектив. Воспользуйтесь нашем предложением, чтобы легко и без лишних усилий приобрести аттестат, необходимый для дальнейшего обучения или трудоустройства. Наши опытные специалисты гарантируют высокое качество и защищенность предоставляемых услуг. Покупайте свидетельство об образовании у нас и раскрывайте свежие перспективы для вашего образования и профессионального роста.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    sandyterrace.com
    Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 21:37 δημοσιεύθηκε από sandyterrace.com

    lacolinaecuador.com
    Fang Jifan은 "문장이 있는데 말해야할지 말아야할지 모르겠습니다. "라고 말했습니다.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    에그뱃
    Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 07:40 δημοσιεύθηκε από 에그뱃

    sandyterrace.com
    당분간은 안전했지만 Li Zheng의 얼굴은 창백했고 계속해서 "그럼 Fang Jifan ..."

  • Σύνδεσμος σχολίου
    sandyterrace.com
    Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 20:14 δημοσιεύθηκε από sandyterrace.com

    mikaspa.com
    "..." Ouyang Zhi와 세 사람의 얼굴에 나타난 감사는 순식간에 비통함과 증오로 변했습니다.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Robertbiary
    Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:20 δημοσιεύθηκε από Robertbiary

    http://dancerussia.ru/forum/viewtopic.php?p=23384
    http://www.livecenter.ru/index.php?showtopic=737&pid=1623&st=0&

    Где купить аттестат – путь для твоему перспективам. На нашем портале все вы можете легко и быстро приобрести аттестат, обязательный для того, чтобы дальнейшего обучения или профессионального роста. Наша эксперты гарантируют качество и конфиденциальность услуги. Заказывайте школьный сертификат в нашем сервисе и откройте дополнительные варианты для вашего профессионального роста и трудоустройства.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    sandyterrace.com
    Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:08 δημοσιεύθηκε από sandyterrace.com

    ilogidis.com
    이것은 분명히 Hongzhi 황제에게 많은 압력을가했습니다.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    ChrisUnilt
    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:09 δημοσιεύθηκε από ChrisUnilt

    http://www.postelkr.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=409554
    http://www.newlifekpc.org/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=6168020
    http://nullumcrimen.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=18520
    http://jspower21.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=174995
    http://www.netza.ru/2012/12/service-password-encryption.html

    Купить аттестат – ключ к твоему перспективам. В данном портале вы можете без труда и быстро заказать свидетельство, обязательный для дальнейшего получения образования или трудоустройства. Наша консультанты обеспечивают качество и секретность услуги. Заказывайте учебный аттестат у нас и проявите другие возможности для того, чтобы своего профессионального роста и трудоустройства.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    DevinThuse
    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 16:57 δημοσιεύθηκε από DevinThuse

    [url=https://arusak-attestats.ru/]arusak-attestats.ru[/url] - Купить аттестат цена – путь к твоему будущему. В данном портале вы можете просто и быстро заказать аттестат, нужный для последующего изучения или трудоустройства. Наша консультанты обеспечивают качество и секретность предоставления услуг. Приобретайте школьный сертификат у нас и откройте новые перспективы для вашего профессионального роста и карьеры.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    에그뱃
    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:38 δημοσιεύθηκε από 에그뱃

    sandyterrace.com
    그렇지 않으면... 다른 배가 올 수도 있습니다.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    RobertDig
    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:52 δημοσιεύθηκε από RobertDig

    В наше время, когда аттестат является началом успешной карьеры в любой сфере, многие пытаются найти максимально быстрый путь получения качественного образования. Наличие официального документа трудно переоценить. Ведь именно диплом открывает дверь перед всеми, кто стремится начать профессиональную деятельность или продолжить обучение в университете.
    В данном контексте наша компания предлагает максимально быстро получить этот важный документ. Вы сможете приобрести аттестат нового или старого образца, и это становится удачным решением для всех, кто не смог завершить образование или утратил документ. Любой аттестат изготавливается с особой аккуратностью, вниманием к мельчайшим элементам, чтобы в итоге получился продукт, полностью соответствующий оригиналу.
    Преимущество подобного решения состоит не только в том, что вы быстро получите свой аттестат. Процесс организовывается комфортно, с профессиональной поддержкой. Начав от выбора нужного образца аттестата до правильного заполнения личной информации и доставки по России — все будет находиться под полным контролем квалифицированных мастеров.
    В результате, всем, кто ищет быстрый способ получить требуемый документ, наша компания предлагает выгодное решение. Приобрести аттестат - значит избежать продолжительного процесса обучения и сразу переходить к достижению своих целей, будь то поступление в ВУЗ или начало успешной карьеры.

    http://prema-attestats.ru/

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.