Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 19:37

Καταχώριση σε μηχανές αναζήτησης

Γράφτηκε από τον
(0 ψήφοι)

Μετά τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας η λογική λέει ότι το δηλώνουμε σε μηχανές αναζήτησης αλλά και σε επαγγελματικούς οδηγούς.

Όλοι γνωρίζουν πλέον τις τρείς μεγαλύτερες μηχανές προβολής μιας ιστοσελίδας το Google, το Yahoo και το Bing, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Η δήλωση μιας ιστοσελίδας σε μηχανές αναζήτησης και επαγγελματικούς οδηγούς δεν πρέπει να γίνει αυτόματα από δεύτερους μηχανισμούς όπου υπόσχονται ότι θα κάνουν τη δουλειά για εσάς.

Βλέπετε υπάρχουν στην αγορά πολλές εταιρείες που υπόσχονται ότι θα δηλώσουν την ιστοσελίδα σας σε χιλιάδες μηχανές αναζήτησης με ένα συγκεκριμένο κόστος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές καλές τοποθεσίες που αξίζει να δηλωθει μια ιστοσελίδα. Οπότε που πηγαίνει όλη αυτή η δουλειά; Η απάντηση είναι ότι πηγαίνουν σε όλους αυτούς τους δωρεάν καταλόγους που υπάρχουν στο internet.

Όλες αυτές οι δωρεάν δηλώσεις θα σας προκαλέσουν πολλά προβλήματα spam. Από τη στιγμή της δήλωσης της ιστοσελίδας σας τους έχετε δώσει την άδεια να επικοινωνήσουν μαζί σας και, πιστέψτε με, θα το κάνουν. Φανταστείτε να σας έρχονται χιλιάδες junk mail σε καθημερινή βάση. Αν προσπαθείσετε να βγείτε από τις λίστες τους δε θα έχετε κανένα αποτέλεσμα. Έτσι το email σας πωλείται σε άλλους οι οποίοι με τη σειρά τους σας βομβαρδίζουν με junk mails.

Άλλη μια υπόσχεση από αυτές τις μαζικές δηλώσεις είναι ότι θα σας βοηθήσουν μέσω του link popularity (δεσμοί εισερχόμενοι προς την ιστοσελίδα σας). Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί οι περισσότερες ισχυρές μηχανές αναζήτησης δεν περιλαμβάνουν αυτούς του δεσμούς στους αλγορίθμους κατάταξης των ιστοσελίδων στις βάσεις τους.
Το καλύτερο που έχει να κάνει ο καθένας που ενδιαφέρεται για μια τέτοια υπηρεσία είναι να ελέγξει που βρίσκονται αυτοί οι ίδιοι κατάλογοι στις μηχανές αναζήτησης και να βγάλει τα συμεράσματά του. Έτσι θα μπορεί να κρίνει σε ποιούς από αυτούς του οδηγούς αξίζει η όχι να δηλώσει την ιστοσελίδα του.

ΠΗΓΗ:seofuture.gr

Διαβάστηκε 36928 φορές
Anasazi-Webart

Web Design - Web Development - Γραφιστικές λύσεις

anasazi-webart.com/

5834 σχόλια