Joomla

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 09:48

Δημιουργώντας με joomla...

Γράφτηκε από την
(0 ψήφοι)

Ας ξεκινησουμε από το βασικό ότι το Joomla σαν open source αποτελεί σήμερα την μοναδική οικονομική λύση για να στήσει κάποιος μια αξιοπρεπή δυναμική ιστοσελίδα και ότι λόγω της φύσης και της δημοτικότητάς του (κάποιες χιλιάδες προγραμματιστών παγκοσμίως ασχολούνται με την ανάπτυξη του κώδικά του) είναι προσαρμόσιμο στην κάθε επιθυμία μας. 

Γιατί Joomla;

Για να γίνω σαφέστερη, είναι η μοναδική πλατφόρμα στην οποία μπορείς να στήσεις από μία απλή ιστοσελίδα που θα παρουσιάσεις την επιχείρησή σου, μέχρι ένα πόρταλ, μία κοινότητα, ένα e-shop, ένα directory, ένα photo-gallery, ένα deal-site, έναν συνδυασμό όλων αυτών ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και τέτοιες που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του απλού ιδιώτη ή του μικρού επαγγελματία έως τις ανάγκες μιας μεγάλης επιχείρησης ή ενός Οργανισμού.

Το περιβάλλον της διαχείρισης του είναι αρκετά ευέλικτο και φιλικό στον χρήστη με μια στοιχειώδη βασική εκπαίδευση σε αυτό. Απλό, χρηστικό και προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες χάρη στις χιλιάδες εφαρμογές και επεκτάσεις του οι οποίες όταν δεν είναι δωρεάν είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, και χάρη στην υποστήριξη που παρέχεται από την ιδιαίτερα δυναμική διεθνή κοινότητα του αλλά και την αντίστοιχη ελληνική που δεν διστάζει να μοιραστεί τα «κόλπα» και τα μυστικά του σε οποιονδήποτε το ζητήσει. Δεν θυμάμαι ποτέ, να χρειάστηκα κάτι, να αντιμετώπισα το οποιοδήποτε πρόβλημα και να μην βρήκα άμεσα την απάντηση απλά γκουγκλίζοντας το ερώτημά μου.

Είτε κάποιος σχεδιάσει το template του είτε χρησιμοποιήσει κάτι έτοιμο (υπάρχουν άπειρα) το στήσιμο είναι πραγματικά εύκολο όσον αφορά μία απλή επαγγελματική ιστοσελίδα, μιας και με την εγκατάστασή του το joomla εμπεριέχει τις βασικές εφαρμογές που μπορεί να χρειάζονται ( login form, polls, contact form, user & main menu, latest news, advertising), αλλά και έναν μπούσουλα από την ίδια την joomla κοινότητα για να χρησιμοποιηθούν. Απλά αντικαθιστώντας τα ήδη υπάρχοντα με τα δικά μας σε ελάχιστο χρόνο έχουμε κάτι έτοιμο. Τώρα, αν κάποιος θέλει διαφορετική ανάπτυξη και πιο εξειδικευμένα πράγματα, επιπλέον ενότητες, κατηγορίες και μενού μία επίσκεψη στην ελληνική κοινότητα θα τον καθοδηγήσει βήμα προς βήμα, ακόμα και αν η σχέση του με το αντικείμενο δεν είναι η καλύτερη.

Τα πράγματα βέβαια γίνονται λίγο πιο πολυσύνθετα όταν πρόκειται για networks, directories, galleries, deals sites, αλλά και πάλι η ίδια η τριβή με το αντικείμενο και οι άπειρες εφαρμογές και επεκτάσεις που αυτή την στιγμή υπάρχουν οδηγεί σχετικά εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να μπλέξει με όλα αυτά, απλά μπαίνει σε ένα από τα πολλά sites που πουλάνε «στημένα» templates, αγοράζει σχετικά φτηνά ένα έτοιμο το παραμετροποιεί και that’s all

Διαβάστηκε 6785 φορές
Κορίνα

Η Κορίνα είναι web developer, web designer και graphic designer. Λατρεύει αυτό που κάνει, τον ελάχιστο ελευθερο χρόνο που της απομένει, τον χρησιμοποιεί μελετώντας νέες τεχνικές και εφαρμογές. Κεντρικό της "μοτο": "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να ξανασηκωθείς".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πως απενεργοποιούμε την εγγραφή μελών στο joomla »

663 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.