Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 22:13

Fake Adblock Plus extension κατέβηκε από 37.000 χρήστες του Chrome

Γράφτηκε από την
(2 ψήφοι)
Fake Adblock Plus extension κατέβηκε από 37.000 χρήστες του Chrome - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Αν κατεβάσατε πρόσφατα ένα Adblock extension από το Chrome Store ίσως πρέπει να ελέγξετε ακόμη μια φορά τι ακριβώς έχετε εγκαταστήσει στο PC σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Fake Adblock Plus extension κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τους μηχανισμούς ασφαλείας της Google και ανέβηκε στο Chrome Store, μαζί με το επίσημο extension. Βέβαια, λίγο μετά την ταχύτατη κυκλοφορία της πληροφορίας μέσω του Twitter, η Google το κατέβασε άμεσα, ωστόσο έμεινε αρκετά για να εγκατασταθεί σε 37.000 χρήστες συνολικά.

Η SwiftOnSecurity επισημαίνει ότι το extension είχε δημιουργηθεί από έναν developer που «γράφει» κακόβουλα apps – κλώνους δημοφιλών εφαρμογών. Πράγματι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποθέσει κάποιος χρήστης ότι πρόκειται για ένα fake extension, από την στιγμή μάλιστα που έχει το ίδιο όνομα με το κανονικό Adblock Plus extension, ενώ αριθμεί και αρκετές κριτικές. Χρήστες αναφέρουν ότι ο Chrome τους άνοιγε πολλά tabs με διαφημίσεις μετά την εγκατάσταση του συγκεκριμένου extension. Δεν γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο αν έχει σοβαρότερες επιπτώσεις, καλό όμως είναι να το απεγκαταστήσετε και να το κατεβάσετε ξανά από το Chrome Store.

Διαβάστηκε 603 φορές
Κορίνα

Η Κορίνα είναι web developer, web designer και graphic designer. Λατρεύει αυτό που κάνει, τον ελάχιστο ελευθερο χρόνο που της απομένει, τον χρησιμοποιεί μελετώντας νέες τεχνικές και εφαρμογές. Κεντρικό της "μοτο": "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να ξανασηκωθείς".