Web news

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 08:32

"Μη ασφαλή" τα sites που δε χρησιμοποιούν HTTPS, για τον Chrome

Γράφτηκε από την
(1 Ψήφος)
"Μη ασφαλή" τα sites που δε χρησιμοποιούν HTTPS, για τον Chrome - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Η Google ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισημάνει όλες τις τοποθεσίες HTTP ως “Μη ασφαλείς” στον Chrome, αρχίζοντας από τον Ιούλιο του 2018 και λανσάροντας την έκδοση Chrome 68.
Η απόφαση της εταιρείας έρχεται μετά την αύξηση της υιοθέτησης του πρωτοκόλλου HTTPS μεταξύ των προγραμματιστών ιστοσελίδων, κάτι που συνεπάγεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κίνησης των δεδομένων σε αυτές είναι πλέον κρυπτογραφημένο.

Η Google δήλωσε ότι το 68% της επισκεψιμότητας σε site μέσω Chrome, τόσο στο Android όσο και στα Windows, και το 78% του Chrome, τόσο στο Chrome OS όσο και στο Mac, γίνεται πλέον μέσω HTTPS. Η απόφαση να επισημανθούν όλες οι τοποθεσίες HTTP ως “Μη ασφαλείς” στη γραμμή διευθύνσεων URL αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας.

Το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου ξεκίνησε με τον Chrome 56, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP ως “Μη ασφαλε'ος” αν αυτές περιείχαν πεδία κωδικού πρόσβασης ή λειτουργία πληρωμής μέσω κάρτας.

Το δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε στον Chrome 62, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP που ανοίχτηκαν σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ως “Μη ασφαλείς”.

Η έκδοση του Chrome 68 τον Ιούλιο θα σηματοδοτήσει την τρίτη και τελική φάση αυτής της διαδικασίας.

Η Google δεν είναι μόνη που έχει πάρει μία τέτοια απόφαση. Η Mozilla ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όμως δεν έχει ανακοινώσει κάποια ημερομηνία που θα γίνει η πλήρη ενεργοποίηση της νέας πολιτικής.

ΠΗΓΗ: xolphin.com

Διαβάστηκε 21766 φορές
Ζωή

Η Ζωή, είναι web designer και seo expert. Facebook maniac, gamer, workaholic, αλλά κι εραστής της φύσης (γι αυτό άλλωστε επέλεξε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να ζήσει σε καποιο ορεινό βοιωτικό χωριό). Όταν δεν βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, θα την βρείτε να σκαλίζει ζαρζαβατικά, να φροντίζει τα παπούδια του χωριού, να διαβάζει, ή απλά να περιδιαβαίνει στα μονοπάτια, απολαμβάνοντας την φύση του βουνού.

9379 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.