Web news

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 10:12

7 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας

Γράφτηκε από την
(1 Ψήφος)
7 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι και να ακολουθούν την εποχή τους, κάνοντας γενικές βελτιώσεις για την παρουσία τους στο διαδίκτυο, πολλές εταιρείες φροντίζουν να υποβάλλουν συχνά τα website τους σε επανασχεδιασμό. Είτε θέλουν ένα χαμηλό ποσοστό ανάκαμψης, για να κρατήσουν τους επισκέπτες περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα, ή απλά επιθυμούν να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπής, πρέπει να αξιολογήσουν την απόδοσή της σε τακτική βάση, ανακαλύπτοντας σημεία που πρέπει να βελτιωθούν. Πολύ συχνά, έχουμε δει εταιρείες με πολλές δυνατότητες, βρήκαν εμπόδια στο να προάγουν την ανάπτυξή τους, ακριβώς για τον λόγο ότι έκαναν λάθη με την online παρουσία τους. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Είναι το site σας συμβατό με τα κινητά τηλέφωνα;

Η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται ολοένα, γι'αυτό χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι το site σας είναι mobile-friendly, και μάλιστα όχι μόνο στα smartphones, αλλά και σε desktops, laptops και tablets.

2. Έχετε ενσωματώσει στο site σας τα social media;

Αν η ιστοσελίδα σας δεν ενσωματώνει social media με κάποιο τρόπο, τότε είστε σίγουρα πολύ πίσω (και πίσω από τους ανταγωνιστές σας, επίσης).
Συμπεριλαμβάνοντας links στα προφίλ που έχετε στα social media, είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνετε -ακόμα καλύτερα να προσθέσετε τα sharing tools για να έχετε κοινοποιήσεις από τους χρήστες, των άρθρων σας σε όλα τα social media. Επανασχεδιάζοντας το website σας μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνήσουν μαζί σας και να σας βοηθήσουν να γνωστοποιηθεί η επιχείρηση ή το γραφείο σας πιο γρήγορα μέσω των κοινωνικών δικτύων, καθώς και να σας στέλνουν μηνύματα, να γράφουν σχόλια και να την βαθμολογούν.

3. Πόσο λειτουργικό είναι;

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα blog, forums, e-commerce, ή άλλα σημαντικά εργαλεία και χαρακτηριστικά της δουλειάς σας στην ιστοσελίδα, τότε πρέπει να κάνετε και εδώ αναδιαμόρφωσή της. Μ' αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι όλα κυλάνε απρόσκοπτα  και δεν θα φανεί ότι το νέο χαρακτηριστικό που προσθέσατε εκεί, είναι κάτι δευτερεύον που σας ήρθε ξαφνικά, μετά από δεύτερη σκέψη.

4. Πόσο εύκολα μπορούν οι επισκέπτες του site σας να περιηγηθούν στις σελίδες του;

Αν ανακαλύψετε ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας δεν μπορούν να βρουν εύκολα αυτό που ψάχνουν, θα φύγουν αμέσως (και πιθανώς δεν θα ξαναγυρίσουν σε σας για μεγάλο χρονικό διάστημα). Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε οπωσδήποτε χρειάζεται σχεδιασμός ενός νέου website που θα είναι user-friendly και θα ικανοποιεί τους πελάτες σας και θα αυξάνει τις προοπτικές σας.

5. Μήπως ξεχάσατε να κάνετε αλλαγές μετά από ένα rebranding;

Εάν τροποποιήσατε το όνομα της ιστοσελίδας σας και το logo, θα πρέπει άμεσα να την αναμορφώσετε (μαζί με τα άλλα εργαλεία marketing). Και διαμορφώνοντας εκ νέου μια ιστοσελίδα, δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε μόνο το logo και τα χρώματα της σελίδας. Συχνά, απαιτεί να αναβαθμίσουμε και το περιεχόμενο του website, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν κάνουμε makeover.

6. Το κρατάτε ενημερωμένο;

Ο κόσμος του διαδικτύου αλλάζει συνεχώς, και η τεχνολογία που ήτανε πρωτοποριακή πριν λίγα χρόνια, σήμερα δεν είναι. Αναμορφώνοντας τώρα ένα website, μπορείτε να έχετε τα πλεονεκτήματα της τελευταίας τεχνολογίας, και σ'αυτό θα σας βοηθήσουν οι ειδήμονες της τεχνολογίας του internet.

7. Έχει τα προαπαιτούμενα για αποτελεσματικό SEO;

Αν το website σας, δεν ειναι απο την αρχή της κατασκευής του proactive-SEO, τότε το πιθανότερο ειναι ότι υπάρχει, αλλα χάνεται μεσα στον ωκεανό του διαδικτύου, μιας και οι μηχανες αναζήτησης δεν θα το βρουν ποτε. Proactive-SEO, δεν ειναι μόνον η φιλική διευθυνση, αλλα και μια σειρα αλλοι παραγοντες, όπως η ταχύτητα, το "βαρος", η ύπαρξη site map, τα "καθαρά" links, ακόμα και τα tags στις φωτογραφίες κλπ

Διαβάστηκε 33509 φορές
Ειρήνη

Η Ειρήνη είναι copywriter, social media spesialist και λίγο ξερόλας!!
Όταν δεν γράφει κείμενα, προσπαθώντας να φτιάξει μια καλή ιστορία, πίνοντας καφέδες όλη τη νύχτα (και ξοδεύοντας ώρες ολόκληρες, μετά, για να να βάλει τίτλο), και δεν σερφάρει στο διαδίκτυο, παίζει σκραμπλ, ακούει μουσική, και φτιάχνει κοσμήματα και τσάντες. (A, δεν έχει ακόμα καταλήξει αν είναι writer ή copywriter).

12569 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.