Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 11:57

Το Facebook αλλάζει για το ..."καλό" μας

Γράφτηκε από την
(1 Ψήφος)
Το Facebook αλλάζει για το ..."καλό" μας - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Εν μεσω αντιδράσεων, αρνητικών επι το πλείστον, αρχισε ήδη να ισχύει η πρώτη αλλαγη στον αλγόριθμο του φατσοβιβλίου υποβαθμίζοντας τις δημόσιες αναρτήσεις από τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης από την ροή του.

Όπως ανακοίνωσε ο Μάρκος Ζουκεμβέργιος (επί το ελληνικότερον) θα προτιμηθει πλέον το περιεχόμενο που παραγεται από φίλους και συγγενείς, για να τροφοδοτηθούν οι συζητήσεις με τους οικείους μας και να περναμε καλύτερα και πιο διασκεδαστικά, ενω θα περιοριστούν οι ειδήσεις, τα βιντεο και οι φωτογραφίες από τις σελίδες που ακολουθούμε.

Οοοοχι, αυτο δεν αφορά τις πληρωμένες αναρτήσεις στην ροή μας... Αυτές θα εξακολουθήσουν να μας σπάνε τα νευρα, σε καθημερινή βάση.
Ε, και τι σημαινει αυτό θα μου πείτε??? Αυτό σημαινει ότι, είτε σας αρεσει είτε όχι, τα φίλτρα του φβ θα κοσκινίζουν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και θα δίνουν μεγαλύτερη εμφαση στις καρδουλες, τα λουλουδάκια και τα καλημεροκαλησπερισματα, από τις ειδήσεις και τις αναρτήσεις που θα περιέχουν κάποιο λινκ σε σελίδα (ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από τον κύκλο των φίλων σας).

«Έχουμε δεχθεί αντιδράσεις από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο -οι αναρτήσεις από εταιρείες, επώνυμες εμπορικές μάρκες και μέσα ενημέρωσης- εξοβελίζουν τις προσωπικές στιγμές μας, οι οποίες μας οδηγούν να συνδεόμαστε περισσότερο μεταξύ μας», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε, αισθάνεται την ευθύνη να διασφαλίσει ότι το Facebook ωφελεί την ευτυχία των ανθρώπων. «Με αυτές τις αλλαγές», τόνισε «περιμένω ότι θα μειωθεί ο χρόνος που οι άνθρωποι περνάνε στο Facebook, αλλά επίσης θα γίνει πιο πολύτιμος».

Με το ξεκίνημα του 2018, ο Ζούρκεμπεργκ είχε υποσχεθεί ότι φέτος θα «διορθώσει» το Facebook και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. «Η εστίασή μας δεν θα είναι πια το Facebook να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό με σας περιεχόμενο, αλλά να σας βοηθήσει να έχετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν νόημα», έγραψε στη νέα ανάρτησή του. Έκανε επίσης γνωστό ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η μεταβολή στο news feed των χρηστών, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των κερδών κατά 4,4%, ήτοι 3.300.000.000 ευρώ, στην τσεπη του Μάρκου αλλα είπαμε... προέχει η "ευτυχία" μας...φιλάνθρωπος γαρ.

Τώρα αν εσεις θέλετε ντε και καλά να ενημερώνεστε, μάλλον θα πρεπει να κάνετε στροφή 180 μοιρων. και να πάψετε να αρκείστε στην ροή που σας παρεχει το facebook...

Διαβάστηκε 46092 φορές
Ζωή

Η Ζωή, είναι web designer και seo expert. Facebook maniac, gamer, workaholic, αλλά κι εραστής της φύσης (γι αυτό άλλωστε επέλεξε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να ζήσει σε καποιο ορεινό βοιωτικό χωριό). Όταν δεν βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, θα την βρείτε να σκαλίζει ζαρζαβατικά, να φροντίζει τα παπούδια του χωριού, να διαβάζει, ή απλά να περιδιαβαίνει στα μονοπάτια, απολαμβάνοντας την φύση του βουνού.

27324 σχόλια